De Maakschappij

De Maakschappij faciliteert techniek-onderwijs in het basisonderwijs. De Maakschappij laat kinderen op spelender wijze kennis maken met moderne technologie zoals: lasersnijden, computertechnologie en 3D-printen. Zo ontdekken ze al doende: "Techniek is leuk!"

De filosofie van De Maakschappij is dat om echt enthousiast te worden van techniek, de kinderen moeten kunnen experimenteren, spelen en ervaren. Hierdoor weten ze veel beter wat een technische studie in gaat houden. Uit onderzoek blijkt is dat gebrek aan kennis en vooroordelen over technische vakken ervoor zorgen dat scholieren niet voor technische vakken kiezen.

Juist de techniek heeft de toekomst: innovatie van het maken van producten in een nieuwe Maakschappij.

Voor meer informatie, bezoek de website van De Maakschappij.

De Maakschappij

Unit Cell Sculpture

In de kerk der wetenschhappen heeft tijdens de nacht van Kunst & Wetenschap publiek hard gewerkt aan drie Unit Cell Sculptures.

In de vaste stof cemie zijn kristallen te categoriseren in zeven basis structuren; de Unit Cells. Voor de expositie Material(S) Matters (Science LinX, RuG) heb ik deze unit cells als doosjes neergelegd. Publiek werd uitgenodigd de doosjes te vouwen en in het "kristal" te plaatsen. Zo groeiden er 7 bouwwerken.

Tijdens De Nacht hebben we drie van de unit cells groter uitgevoerd. De doosjes konden ter plekke uit ppier worden gesenden met een lasersnijder, gevouwen en in het "kristal" geplaatst. De kristallen hingen aan draadjes, vastgemaakt in de gewelven van de kerk. Uiteindelijk hingen er drie grillige mathematische sculpturen in de enorme ruimte. Een mooi beeld met de 14e eeuwse architectuur.

Laatst aangepast opwoensdag, 03 juni 2015 10:00

Stop hier zeker!

Werkplaats
Oostendeweg 36
9723 HH Groningen

Bel!

+ 316 22 000 982

E-mail!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op ontdekkingsreis!

Onbeperkt, Leen van Wijngaarden! Enjoy your stay :)

Facebook Twitter Google+ RSS Vimeo