De Maakschappij

De Maakschappij faciliteert techniek-onderwijs in het basisonderwijs. De Maakschappij laat kinderen op spelender wijze kennis maken met moderne technologie zoals: lasersnijden, computertechnologie en 3D-printen. Zo ontdekken ze al doende: "Techniek is leuk!"

De filosofie van De Maakschappij is dat om echt enthousiast te worden van techniek, de kinderen moeten kunnen experimenteren, spelen en ervaren. Hierdoor weten ze veel beter wat een technische studie in gaat houden. Uit onderzoek blijkt is dat gebrek aan kennis en vooroordelen over technische vakken ervoor zorgen dat scholieren niet voor technische vakken kiezen.

Juist de techniek heeft de toekomst: innovatie van het maken van producten in een nieuwe Maakschappij.

Voor meer informatie, bezoek de website van De Maakschappij.

De Maakschappij

High Tech Maakskappij

De High Tech Maakskappij is een concept als het Mini FabLab waarmee technologie, wetenschap en kunst (cretieve vakken) gezamelijk op gaan. Rond handzame machines als een lasersnijder, 3D printer en een snijplotter ontwikkel ik verschillende workshops. Van eenvoudige “druk op de knop “ snijopdracht tot zelf een snijbestand maken. Van een eenvoudig elektronisch circuitje met een LEDje tot eruik van chips en sensoren.

Deze workshops zijn voor op school, maar ook volwassenen kunnen hiermee aan de slag. Stap eens uit de dagelijkse praktijk en wakker uw creatieve denken aan. Innovatieve ideeën beginnen vaak met een open mindset. In deze wrkshop plaats ik technologie di wij al zo goed kennen in een onverwachte creatieve bezigheid.

Laatst aangepast opwoensdag, 03 juni 2015 10:02

Reageer met Facebook

Stel je vraag aan Leen van Wijngaarden!Contact

Stop hier zeker!

Werkplaats
Oostendeweg 36
9723 HH Groningen

Bel!

+ 316 22 000 982

E-mail!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op ontdekkingsreis!

Onbeperkt, Leen van Wijngaarden! Enjoy your stay :)

Facebook Twitter Google+ RSS Vimeo