De Maakschappij

De Maakschappij faciliteert techniek-onderwijs in het basisonderwijs. De Maakschappij laat kinderen op spelender wijze kennis maken met moderne technologie zoals: lasersnijden, computertechnologie en 3D-printen. Zo ontdekken ze al doende: "Techniek is leuk!"

De filosofie van De Maakschappij is dat om echt enthousiast te worden van techniek, de kinderen moeten kunnen experimenteren, spelen en ervaren. Hierdoor weten ze veel beter wat een technische studie in gaat houden. Uit onderzoek blijkt is dat gebrek aan kennis en vooroordelen over technische vakken ervoor zorgen dat scholieren niet voor technische vakken kiezen.

Juist de techniek heeft de toekomst: innovatie van het maken van producten in een nieuwe Maakschappij.

Voor meer informatie, bezoek de website van De Maakschappij.

De Maakschappij

Onderwijs (3)

Pop-up kaart maken met lasersnijder

Kinderen van groep 8 van CBS Menso Altingschool hebben tijdens de eerste van twee crea workshops een pop-up kaart gemaakt met LED licht. In deze workshop is  techniek bij de kinderen onder een ander daglicht gezet. Techniek is iets wat je kan doen en leuk is. In eerste instantie wat afwachtende kinderen, overwegend meisjes, waren aan het einde van de dag enthausiast.

Over twee weken het vervolg met eigen ontwerp, snijden en een elektronisch circuit tekenen.

Lees meer...

Master class the beauty of mathematics

Each year Science LinX organizes two days workshops for oncoming students for the university of Groningen. A broad variety of workshops are offered of which some are developed and organized in corporation with the FabLab. In corporation of Jaap ter Reegen (Technacium), professor Jaap Top (university of Groningen), Leen van Wijngaarden (Fablab Groningen) developed a workshop for students on mathematics and 3D production.

Lees meer...

High Tech Maakskappij

De High Tech Maakskappij is een concept als het Mini FabLab waarmee technologie, wetenschap en kunst (cretieve vakken) gezamelijk op gaan. Rond handzame machines als een lasersnijder, 3D printer en een snijplotter ontwikkel ik verschillende workshops. Van eenvoudige “druk op de knop “ snijopdracht tot zelf een snijbestand maken. Van een eenvoudig elektronisch circuitje met een LEDje tot eruik van chips en sensoren.

Deze workshops zijn voor op school, maar ook volwassenen kunnen hiermee aan de slag. Stap eens uit de dagelijkse praktijk en wakker uw creatieve denken aan. Innovatieve ideeën beginnen vaak met een open mindset. In deze wrkshop plaats ik technologie di wij al zo goed kennen in een onverwachte creatieve bezigheid.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

Reageer met Facebook

Stel je vraag aan Leen van Wijngaarden!Contact

Stop hier zeker!

Werkplaats
Oostendeweg 36
9723 HH Groningen

Bel!

+ 316 22 000 982

E-mail!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op ontdekkingsreis!

Onbeperkt, Leen van Wijngaarden! Enjoy your stay :)

Facebook Twitter Google+ RSS Vimeo