De Maakschappij

De Maakschappij faciliteert techniek-onderwijs in het basisonderwijs. De Maakschappij laat kinderen op spelender wijze kennis maken met moderne technologie zoals: lasersnijden, computertechnologie en 3D-printen. Zo ontdekken ze al doende: "Techniek is leuk!"

De filosofie van De Maakschappij is dat om echt enthousiast te worden van techniek, de kinderen moeten kunnen experimenteren, spelen en ervaren. Hierdoor weten ze veel beter wat een technische studie in gaat houden. Uit onderzoek blijkt is dat gebrek aan kennis en vooroordelen over technische vakken ervoor zorgen dat scholieren niet voor technische vakken kiezen.

Juist de techniek heeft de toekomst: innovatie van het maken van producten in een nieuwe Maakschappij.

Voor meer informatie, bezoek de website van De Maakschappij.

De Maakschappij

CPO skyline

Toekomstige bewoners van de nieuwbouw aan de Oosterhamrikkade NZ ontwieren een schaalmodel van hun eigen gevel. Een tekeningetje van de gevel werd inescanned en uitgesenden met de laser. Architect, makelaar, (buurt-) bewoners, kinderen. allemaal waren ze druk aan het tekenen en praten. De gevel mocht niet bestaan uit ramen en deuren maar laten zie wat er in het huis woont en werkt.
Aan het einde van deze activiteit onstond een gevelwand die tevens het werken aan een Collectief Publiek Ondernemersschap (CPO) visualiseerden. De gevelwand is later bewerkt en omgevromd tot een sleutelhanger.

Laatst aangepast opwoensdag, 03 juni 2015 10:01

Reageer met Facebook

Stel je vraag aan Leen van Wijngaarden!Contact

Stop hier zeker!

Werkplaats
Oostendeweg 36
9723 HH Groningen

Bel!

+ 316 22 000 982

E-mail!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op ontdekkingsreis!

Onbeperkt, Leen van Wijngaarden! Enjoy your stay :)

Facebook Twitter Google+ RSS Vimeo