Logo
Print deze pagina

Molecular city

FabLab Groningen heeft samen met Science LinX , Leen van Wijngaarden, Bureau BlauwGeel en Katerine Hendricks deze Game ontwikkeld speciaal voor “de nacht”.

Tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap op 4 juni in de binnenstad van Groningen kwamen moleculen tot leven in de app Molecular City. Met deze smartphone applicatie  maak je het onzichtbare zichtbaar: de moleculaire basis van het dagelijkse leven in Augmented Reality. Van een biermolecuul bij de bar, tot een verfmolecuul in het museum … en ze praatten ook nog tegen je! Of probeert iemand je soms te verleiden?
Op diverse plekken langs een speciale \\\'Nacht\\\'-stadsroute waren Augmented Reality markers bevestigd. Als je door je mobiel naar de marker kijkt, verschijnt in Augmented Reality een 3D model van het molecuul waaruit een object bestaat. Verzamel er tenminste tien en je kunt je beloning op 4 juni ophalen in de der Aa-kerk, het eindpunt van de zoektocht naar chemie.
Na het vinden van 10 moleculen konden de moleculenspeurders in de Der Aa-kerk, voor de nacht omgedoopt tot Kerk der Wetenschappen, hun eigen verleidingskracht vergroten door zich te laten besprayen met een “Bombykol-parfum”.
Download hier de app \\\'Molecular City\\\' voor Android: https://market.android.com/search?q=molecular+city&so=1&c=apps

Laatst aangepast opwoensdag, 03 juni 2015 10:02
Realisatie Business-4-ALL
© LeenvanWijngaarden.nl. Alle rechten voorbehouden.