De Maakschappij

De Maakschappij faciliteert techniek-onderwijs in het basisonderwijs. De Maakschappij laat kinderen op spelender wijze kennis maken met moderne technologie zoals: lasersnijden, computertechnologie en 3D-printen. Zo ontdekken ze al doende: "Techniek is leuk!"

De filosofie van De Maakschappij is dat om echt enthousiast te worden van techniek, de kinderen moeten kunnen experimenteren, spelen en ervaren. Hierdoor weten ze veel beter wat een technische studie in gaat houden. Uit onderzoek blijkt is dat gebrek aan kennis en vooroordelen over technische vakken ervoor zorgen dat scholieren niet voor technische vakken kiezen.

Juist de techniek heeft de toekomst: innovatie van het maken van producten in een nieuwe Maakschappij.

Voor meer informatie, bezoek de website van De Maakschappij.

De Maakschappij

Molecular city

FabLab Groningen heeft samen met Science LinX , Leen van Wijngaarden, Bureau BlauwGeel en Katerine Hendricks deze Game ontwikkeld speciaal voor “de nacht”.

Tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap op 4 juni in de binnenstad van Groningen kwamen moleculen tot leven in de app Molecular City. Met deze smartphone applicatie  maak je het onzichtbare zichtbaar: de moleculaire basis van het dagelijkse leven in Augmented Reality. Van een biermolecuul bij de bar, tot een verfmolecuul in het museum … en ze praatten ook nog tegen je! Of probeert iemand je soms te verleiden?
Op diverse plekken langs een speciale \\\'Nacht\\\'-stadsroute waren Augmented Reality markers bevestigd. Als je door je mobiel naar de marker kijkt, verschijnt in Augmented Reality een 3D model van het molecuul waaruit een object bestaat. Verzamel er tenminste tien en je kunt je beloning op 4 juni ophalen in de der Aa-kerk, het eindpunt van de zoektocht naar chemie.
Na het vinden van 10 moleculen konden de moleculenspeurders in de Der Aa-kerk, voor de nacht omgedoopt tot Kerk der Wetenschappen, hun eigen verleidingskracht vergroten door zich te laten besprayen met een “Bombykol-parfum”.
Download hier de app \\\'Molecular City\\\' voor Android: https://market.android.com/search?q=molecular+city&so=1&c=apps

Laatst aangepast opwoensdag, 03 juni 2015 10:02

Reageer met Facebook

Stel je vraag aan Leen van Wijngaarden!Contact

Stop hier zeker!

Werkplaats
Oostendeweg 36
9723 HH Groningen

Bel!

+ 316 22 000 982

E-mail!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op ontdekkingsreis!

Onbeperkt, Leen van Wijngaarden! Enjoy your stay :)

Facebook Twitter Google+ RSS Vimeo