Logo
Print deze pagina

Bacterial Beauties (bio-community art)

Maak kennis met de schoonheid van schimmels en bacteriën. Bacteriën zijn overal, onzichtbaar, aanwezig. Schimmels kennen we vooral van rottend voedsel. Dat deze wereld van bacteriën en schimmels erg mooi is, weet bijna niemand. Wat de functie is van deze micro-organismen, realiseren we ons evenmin.

 

Tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap was een levend kunstwerk opgesteld in het hart van de Kerk Der Wetenschappen. Publiek verwonderde zich over hoe mooi micro organismen kunnen zijn en leerde hoe belanrijk ze zijn voor onze gezondheid. Geen uitvergrote microscoopopnames, geen animaties, maar real life bacteriën die zich op macroschaal laten zien. Op een installatie van kweekplaten vormen ze gezamenlijk een voorstelling van kleur, vorm en beeld.

Het project is een coproductie van microbiologen, scholieren, kunst(enaar) en micro-organismen. De deskundigheid van microbiologen, de nieuwsgierigheid van leerlingen, de creativiteit van de kunst en de werklust van deze microscopisch kleine werkertjes maken samen dit kunstwerk tot Bio-community-art!

Laatst aangepast opwoensdag, 03 juni 2015 10:02
Realisatie Business-4-ALL
© LeenvanWijngaarden.nl. Alle rechten voorbehouden.