De Maakschappij

De Maakschappij faciliteert techniek-onderwijs in het basisonderwijs. De Maakschappij laat kinderen op spelender wijze kennis maken met moderne technologie zoals: lasersnijden, computertechnologie en 3D-printen. Zo ontdekken ze al doende: "Techniek is leuk!"

De filosofie van De Maakschappij is dat om echt enthousiast te worden van techniek, de kinderen moeten kunnen experimenteren, spelen en ervaren. Hierdoor weten ze veel beter wat een technische studie in gaat houden. Uit onderzoek blijkt is dat gebrek aan kennis en vooroordelen over technische vakken ervoor zorgen dat scholieren niet voor technische vakken kiezen.

Juist de techniek heeft de toekomst: innovatie van het maken van producten in een nieuwe Maakschappij.

Voor meer informatie, bezoek de website van De Maakschappij.

De Maakschappij

Bacterial Beauties (bio-community art)

Maak kennis met de schoonheid van schimmels en bacteriën. Bacteriën zijn overal, onzichtbaar, aanwezig. Schimmels kennen we vooral van rottend voedsel. Dat deze wereld van bacteriën en schimmels erg mooi is, weet bijna niemand. Wat de functie is van deze micro-organismen, realiseren we ons evenmin.

 

Tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap was een levend kunstwerk opgesteld in het hart van de Kerk Der Wetenschappen. Publiek verwonderde zich over hoe mooi micro organismen kunnen zijn en leerde hoe belanrijk ze zijn voor onze gezondheid. Geen uitvergrote microscoopopnames, geen animaties, maar real life bacteriën die zich op macroschaal laten zien. Op een installatie van kweekplaten vormen ze gezamenlijk een voorstelling van kleur, vorm en beeld.

Het project is een coproductie van microbiologen, scholieren, kunst(enaar) en micro-organismen. De deskundigheid van microbiologen, de nieuwsgierigheid van leerlingen, de creativiteit van de kunst en de werklust van deze microscopisch kleine werkertjes maken samen dit kunstwerk tot Bio-community-art!

Laatst aangepast opwoensdag, 03 juni 2015 10:02

Reageer met Facebook

Stel je vraag aan Leen van Wijngaarden!Contact

Stop hier zeker!

Werkplaats
Oostendeweg 36
9723 HH Groningen

Bel!

+ 316 22 000 982

E-mail!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op ontdekkingsreis!

Onbeperkt, Leen van Wijngaarden! Enjoy your stay :)

Facebook Twitter Google+ RSS Vimeo